Companii

Urmează ZF Power Summit, 17-18 februarie. Cum îşi apără petrolul coroana de rege al resurselor în timpul tranziţiei spre mobilitatea electrică?

Camelia Ene, CEO & country chairman MOL România

Camelia Ene, CEO & country chairman MOL România

Autor: Roxana Petrescu

11.02.2020, 09:30 529

În interiorul industriei de rafinare se văd schimbări majore din cauza restricţiilor de mediu şi a ascensiunii mobilităţii electrice. Totuşi statisticile arată că în 2040 peste 70% din cerere se va baza tot pe combustibilii fosili.

Petrolul a rămas cea mai importantă formă de energie la nivel global, în ciuda creşterii exponenţiale a regenerabilelor, previziunile Agen­ţiei Internaţionale a Energiei arătând că la nivelul anului 2040 peste 70% din cerere se va baza tot pe combustibilii fosili. Chiar şi aşa, în interiorul industriei de rafinare se văd schimbări majore din cauza restricţiilor de mediu şi a ascensiunii mobilităţii electrice.

Cum se raportează România la această dinamică după ce în ultimii 30 de ani piaţa locală a pierdut 7 din cele 10 unităţi de rafinare pe care le avea?

Cum se schimbă industria de explorare şi producţie sub presiunea normelor de mediu? Dar cea de rafinare ca urmare ascensiunii mobilităţii electrice?

Cum va arăta o benzinărie în 10 ani? Cum ar putea arăta parcul auto local sub presiunea mobilităţii electrice? Cât de interesantă devine generarea de energie pentru companiile petroliere?

Unii dintre cei mai importanţi jucători din domeniul petrolier, alături de cei mai buni specialişti ai sectorului vor dezbate viitorul „aurului negru“ în România în cea de-a noua ediţie a ZF Power Summit, eveniment organizat de ZF, dedicat în exclusivitate temelor energetice.

Camelia Ene, CEO & country chairman al MOL România, Alexandru Teodorescu, CEO e-charge al Renovatio sau Ciprian Gavriliu, partener servicii fiscale şi juridice la Deloitte România, lider al serviciilor de consultanţă pentru sectorul auto, sunt câţiva dintre speakerii care au acceptat invitaţia la dialog lansată de ZF.

De opt ediţii consecutive, ZF Power Summit şi-a consolidat rolul de scenă pentru cele mai fierbinţi dezbateri dedicate în exclusivitate sectorului energetic, reunind în jurul temelor propuse elita unui domeniu de peste 30 miliarde de euro.

Cea de-a noua ediţie, care va avea loc pe 17-18 februarie, în Bucureşti, la Hotel Radisson, Sala Atlas, nu va face excepţie.

În contextul în care o abordare diferită a sectorului energetic este obligatorie, ZF facilitează încă o dată dialogul constructiv între toţi stakeholderii din domeniu printr-o nouă ediţie a ZF Power Summit dedicată tranziţiei energetice şi mai ales măsurilor concrete prin care acest lucru se poate realiza în România.

ZF Power Summit. Două zile, totul despre energie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO