Companii

Urmează ZF Power Summit, 17-18 februarie. Cum poate România, o ţară aproape independentă în privinţa resurselor, să ajungă la confortul energetic?

Urmează ZF Power Summit, 17-18 februarie. Cum poate...

Autor: Roxana Petrescu, Alina-Elena Vasiliu

10.02.2020, 00:08 397

România are, în continuare, două treimi din locuinţe neracordate la reţeaua de gaze, în vreme ce, în plină iarnă a anului 2020, Bucureştiul s-a trezit cu caloriferele îngheţate. Care este totuşi cea mai realistă soluţie pentru atingerea confortului energetic într-o ţară aproape independentă din punctul de vedere al resurselor?

Cum ar putea arăta mixul energetic în următorii zece ani? Ce rol va avea atunci gazul? Care sunt tehnologiile care facilitează tranziţia energetică şi managementul eficient al resurselor? Cum poate câştiga industria locală din această tranziţie?

Cum se împacă trecerea la energia regenerabilă cu nevoia de alimentare continuă în absenţa stocării? Care este potenţialul activismului energetic? Devin prosumatorul sau asociaţiile de mici producători-consumatori un concurent pentru greii din energie?

Acestea sunt doar câteva dintre temele pe care le vor dezbate speakerii invitaţi la ZF Power Summit 2020, într-o ediţie maraton cu subiecte fierbinţi din sectorul energetic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO