Companii

Urmează ZF Power Summit, 17-18 februarie. „Uberizarea“ consumului de energie sau care este noua generaţie de vânzători de electricitate?

Corina Popescu, director general al Electrica

Corina Popescu, director general al Electrica

Autor: Roxana Petrescu

14.02.2020, 09:30 421

♦ În România sunt deja 160 de prosumatori, adică mici consumatori de energie care au şi calitatea de a fi producători, majoritatea prin montarea de instalaţii solare ♦ Este de aşteptat ca în viitor „comunitatea“ de prosumatori să ajungă la câteva zeci de mii.

Cei 160 de prosumatori raportaţi la cei peste 8 milioane de consumatori de energie pot părea ne­sem­nificativi, dar este de aşteptat ca în viitor „comunitatea“ de pro­sumatori să ajungă la câteva zeci de mii. Odată întâmplat acest lucru, va apărea o piaţă de energie complet nouă în România. Pregătirile deja au început, iar acest lucru se vede şi în apariţia unei „specii“ noi de furnizori de energie.

Astfel, au apărut companii care asigură schimbarea furnizorului online, oferindu-le consumatorilor „coşuri“ de electricitate din care mai bine de jumă­tate provine din surse regenerabile.

Dincolo de aceste servicii, furni­zori precum Restart Energy au lansat platforme de tip marketplace care conectează producătorii de energie rege­nerabilă şi consumatorii într-o manieră transparentă, descentralizată.  

Cooperativele de energie în care participanţii consumă doar energie verde, furnizată şi generată de ei, au apărut şi pe plan local.

În acest context, cum reacţionează ma­rii furnizori tradiţionali de energie? Cum va arăta noua generaţie de furni­zori de energie? Ce mai vând dincolo de ener­gie? Pe termen lung, vom con­su­ma energia produsă pe cont propriu sau cea li­vrată de operatori? Cum va evo­lua pre­ţul energiei sub presiunea decarbo­ni­zării? Toate aceste teme vor fi dezbătute în cadrul celei de-a noua ediţii a ZF Power Summit, evenimentul organizat de Ziarul Financiar dedicat în exclus­ivitate temelor energetice.

Printre speakerii care şi-au confir­mat prezenţa pentru a răspunde între­bă­rilor de mai sus se numără Corina Popescu, director general Electrica, Armand Domuţa, director general Restart Energy, Victor Iancu, fondator Cooperativa de Energie, Andrei Nistoreanu, Manager Programe şi Comunitate Future Energy Leaders Romania şi Ionut Militaru, customer experience senior sales pentru România & Bulgaria, SAP.

De opt ediţii consecutive, ZF Power Summit şi-a consolidat rolul de scenă pen­tru cele mai fierbinţi dezba­teri dedi­cate în exclusivitate sectorului ener­getic, reunind în jurul temelor pro­puse elita unui domeniu de peste 30 mld. euro.

Cea de-a noua ediţie, care va avea loc pe 17-18 februarie la Bucureşti, Hotel Radisson, Sala Atlas, nu va face excepţie.

În contextul în care o abordare dife­rită a sectorului energetic este obliga­torie, Ziarul Financiar facilitează încă o da­tă dialogul constructiv între toţi stake­holderii din domeniu printr-o nouă ediţie a ZF Power Summit dedi­cată tranziţiei energetice şi mai ales măsurilor concrete prin care acest lucru se poate realiza în România.

ZF Power Summit. Două zile, totul despre energie.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO