Companii

Urmează ZF Power Summit 2019, 19-20 februarie. Ultimele trei zile cu discount 15%. Ce spuneau jucătorii din energie în 2018: Dacă nu facem investiţii şi ne uităm doar după costuri, s-ar putea să nu mai prindem becul deloc. În 2019, România a importat 20% din necesar

Urmează ZF Power Summit 2019, 19-20 februarie. Ultimele...

Autor: Roxana Petrescu

07.02.2019, 00:07 749

ZF Power Summit, conferinţa care s-a transformat într-o referinţă pentru piaţa energiei prin calibrul invitaţilor săi şi prin calitatea dezbaterilor, va avea loc anul acesta în perioada 19-20 februarie la hotelul Radisson Blu, sala Atlas, din Bucureşti.

În 2018, ZF Power Summit a fost din nou evenimentul care a deschis dezbaterile din sectorul energetic, la acel moment una dintre concluziile conferinţei fiind necesitatea urgentării investiţiilor în domeniul producţiei de energie. În cele două zile de eveniment (19-20 februarie 2018), mai bine de 30 de speakeri, autorităţi, antreprenori şi executivi de top, au participat la dezbaterile care au strâns un public de 300 de persoane în fiecare zi.

„Ceea ce trebuie să înţelegem este că orice investiţie se va regăsi în costuri. Fiecare dintre noi ar trebui să stingă becul câteva ore şi după ce îl aprinde să se întrebe cât îşi permite să plătească pentru asta. Dacă nu urmărim să facem investiţii şi doar urmărim un preţ scăzut, este posibil să nu mai aprindem becul deloc“, spunea la acel moment Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidro­electrica, cel mai mare producător de energie din România.

Înscrieţi-vă la eveniment! Mai sunt 3 zile cu discount 15%

Un an mai târziu, România a trecut printr-una dintre cele mai dificile ierni energetice, importul ajungând până la 20% din consumul intern, în contextul în care a fost mai ieftin pentru piaţa locală să aducă energie din Ucraina sau Ungaria decât să o producă intern.

Dincolo de acest lucru, deşi pe hârtie România nu a dus niciodată lipsă de capacităţi, realitatea din teren a arătat că doar o treime din parcul de producţie a funcţionat.

„Dacă ne uităm la piaţa locală de gaze, va fi un exces de gaze din producţia din Marea Neagră şi o parte va trebui exportată. Pe plan intern însă, această resursă nouă poate fi utilizată în producţia de energie, pe segmentul rezidenţial, dar şi pe partea de transporturi“, spunea la rândul său Eric Stab, preşedinte & CEO al Engie România, prezent la dezbaterile ZF Power Summit de anul ttrecut.

În acest moment însă, extragerea gazului din Marea Neagră a devenit o incertitudine, la fel şi investiţiile noi în energie, în contextul modificărilor legislative subite şi al impunerii de noi taxe în acest domeniu.

Care sunt planurile celor mai mari jucători din energie pentru anul acesta dar şi pe termen lung şi la ce riscuri se supune România dacă acestea nu trec de faza de hârtii sau studii de fezabilitate?

Aflaţi în ediţia de anul acesta a ZF Power Summit. 19-20 februarie. Două zile, totul despre energie.

 

Printre speakerii din 2018 de la ZF Power Summit s-au numărat:

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO