Companii

Urmează ZF Power Summit 2023, 21-23 februarie. Cei mai puternici dezvoltatori de proiecte eoliene şi solare vin la ZF Power Summit. Care sunt planurile lor şi când va scădea energia verde facturile românilor?

Urmează ZF Power Summit 2023, 21-23 februarie. Cei mai...

Autor: Roxana Petrescu

27.01.2023, 09:30 207

Gheorghe Manole, unul dintre fondatorii Eximprod, şi Sebastian Enache, head of M&A în cadrul grupului Monsson, cei mai puternici dezvoltatori de proiecte de energie verde ai momentului, participă la ZF Power Summit 2023 pentru a discuta despre potenţialul pieţei, obstacole şi oportunităţi, dar şi despre impactul pe care regenerabilele îl vor avea asupra sistemului energetic local şi al economiei României.

Doar anul trecut au fost emise avize tehnice de racordare la reţea şi contracte de racordare pentru proiectele eoliene şi solare noi de peste 6.300 MW în valoare totală de circa 6 miliarde de euro, arată datele centralizate de ZF pe baza informaţiilor publice ale Transelectrica. Devine astfel fără dubiu că România se află în plin boom regenerabil, la aproape un deceniu de la prima perioadă care a dus la dezvoltarea proiectelor de energie verde. România are în acest moment un parc de proiecte eoliene şi solare de circa 4.300 MW care în 2021 au avut o contribuţie de peste 13% la producţia totală de energie, arată datele din raportul anual al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO