Companii

Urmează ZF Power Summit 2023, 21-23 februarie: O nouă revoluţie industrială: Care este impactul pe care traziţia energetică îl va avea asupra economiei României şi al locurilor de muncă? Ce industrii se dezvoltă, care vor apune?

Florin Spătaru, ministrul economiei

Florin Spătaru, ministrul economiei

Autor: Roxana Petrescu

26.01.2023, 00:05 489

♦ Florin Spătaru, ministrul economiei, participă la ZF Power Summit 2023 pentru a analiza cum schimbă energia toată economia.

Gazul din Marea Neagră, relaţiile economice cu superputerni energetice cum sunt Azerbaidjanul sau Kazahstanul, potenţialul din zona de energie verde şi nu în ultimul rând însăşi dimensiunea pieţei fac din România o piesă cheie din puzzle-ul atingerii independenţei energetice la nivel european. Dar ce va înseamna tranziţia energetică pentru economia României? Câte locuri de muncă se vor crea? Ce capacităţi de producţie pot apărea aici, cum va creşte Portul Constanţa, de exemplu, sau cum vor arăta marile industrii locale remodelate de tranziţia energetică? Cine se va dezvolta şi cine va pieri la finalul acestui drum?

Florin Spătaru, ministrul economiei, participă pe 23 februarie la ZF Power Summit 2023 într-o zi dedicată în exclusivitate revoluţiei industriale pe care tranziţia energetică o va genera la nivel local şi european.

ZF Power Summit, evenimentul de referinţă al Ziarului Financiar dedicat în sectorului energetic, ajunge în 2023 la cea dea 12-a ediţie, contextul actual fiind cel mai puternic motiv pentru a transforma dezbaterile într-o platformă de comunicare regională cu impact la nivel european.

Evenimentul va avea loc în perioada 21-23 februarie, în Bucureşti, ZF Power Summit asumându-şi în 2023 obiectivul de a aduce la masa discuţiilor factori de decizie, lideri de business, experţi, finanţatori şi inovatori locali, regionali şi europeni. Tema acestei ediţii este: România, regiunea, Uniunea: Direcţii de investiţii şi proiecte strategice regionale care vor redefini sectorul energetic european.

Pentru a răspunde celor mai fierbinţi întrebări din domeniul energetic, anul acesta ZF a extins invitaţia către autorităţi şi jucători regionali, structurând evenimentul pe trei zile, fiecare cu o tematică diferită. Roxana Petrescu

Astfel, ziua 1, 21 februarie, este dedicată regiunii şi înţelegerii proiectelor care pot contribui la stabilitatea energetică a blocului european. A doua zi, 22 februarie, este în totalitate dedicată energiei verzi şi prosumatorilor, iar ultima zi a ZF Power Summit aduce în prim-plan tema revoluţiei industriale generată de tranziţia energetică, oportunităţile pentru România, dar şi riscurile care vin odată cu această transformare istorică.


ZF Power Summit 2023, 21-12 Februarie, Bucureşti. Trei zile. Totul despre energie.


 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO