Companii

Sediul Ursus, percheziţionat la cererea DNA într-un nou dosar de şantaj al lui Dan Diaconescu

Ursus Breweries este anchetat la cererea DNA într-un nou dosar de şantaj al lui Dan Diaconescu
24.08.2010, 11:31 92

Judecătoria sector 1 a Municipiului Bucureşti a admis iericererea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţieşi Justiţie- Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) de apercheziţiona sediul din Capitală al producătorului de bere UrsusBreweries, parte a grupului SABMiller. Decizia a fost luată în urmadeschiderii unui nou dosar de şantaj pe numele lui Dan Diaconescu,patronul postului de televiziune OTV, în legătură cu o anchetăjurnalistică privind berea Redd's, din portofoliul Ursus Breweries,realizată de OTV în 2009.

"Autorizează efectuarea unor percheziţii domiciliare (...) lasediul S.C. Ursus Breweries SA, parte a grupului industrial SABMiller p.l.c., din Bucureşti, situat în Calea Victoriei nr. 145 -etajele 4 şi 5 (aşa cum apare în actele societăţii), respectivetajele 5 şi 6 (aşa cum apare inscripţionat în clădirea "VictoriaCenter"), sector 1, Bucureşti, - la punctul de lucru al SC UrsusBreweries SA, situat în str. Ştirbei Vodă nr. 26 - 28, et. 7 şi 8,sector 1, Bucureşti.(...)Dispune emiterea autorizaţiilor depercheziţie pe o perioadă de cinci zile", este menţionat în deciziaJudecătoriei sectorului 1.

În urmă cu aproximativ un an, postul de televiziune OTV a realizato anchetă jurnalistică în care susţinea că berea Redd's conţineanumiţi compuşi dăunători organismului, adăugaţi în cadrulprocesului de fabricaţie. În urma acestei anchete, Ursus Breweriesa schimbat reţeta de fabricaţie a brandului Redd's.

Potrivit Mediafax, care citează surse judiciare, reprezentanţii DNAsunt de părere că această anchetă jurnalistică a mascat un eventualşantaj al producătorului de bere, iar procurorii caută în prezentdovezi în acest sens. Dan Diaconescu mai este cercetat într-undosar de şantaj al primarului comunei arădene Zărand, Ion Moţ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO