Companii

Ursus Breweries, liderul pieţei de bere l-a numit pe Roberto Follacchio la conducerea departamentului de resurse umane. El a lucrat în cadrul Birra Peroni Italia

Ursus Breweries, liderul pieţei de bere l-a numit pe...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

22.05.2023, 12:10 570

Roberto Follacchio a preluat de la 1 mai funcţia de vicepreşedinte resurse umane al Ursus Breweries. Anterior, el a deţinut funcţia de Sr. HR Business Partner Commercial al Birra Peroni Italia, parte din Asahi Europe & International, dobândind o vastă experienţă în susţinerea funcţiunilor comerciale. De asemenea, Roberto a avut un rol esenţial în procesul de transformare digitală a departamentului de HR al Birra Peroni.

„Sunt pregătit să îmi pun la dispoziţie know-how-ul şi să lucrez alături de noua mea echipă pentru a duce mai departe proiectele de succes deja existente, dar şi pentru a dezvolta noi iniţiative menite să îi ajute pe fiecare dintre colegii noştri să îşi pună în valoare potenţialul. Ne dorim ca aceştia să aibă o experienţă foarte bună de lucru în fiecare zi şi să creeze conexiuni valoroase cu membrii comunităţii locale, cu clienţii şi consumatorii noştri, cu fiecare ocazie”, a declarat Roberto Follacchio.

Înainte de a se alătura Asahi Europe & International, Roberto a petrecut zece ani în echipa British American Tobacco, având diferite roluri, mai întâi în Italia, apoi în Chile (HRBP Comercial), iar apoi a devenit Talent & OE Manager pentru Zona Conului Sudic (Chile, Argentina, Peru, Paraguay, Uruguay, Bolivia). În 2018 a revenit în Italia, unde a avut rolul de HRBP pentru zona Europei de Sud, coordonând hub-ul pentru zona comercială de pe pieţele mediteraneene (Italia, Spania, Grecia şi altele). Printre proiectele importante pe care le-a coordonat din rolul pe care l-a avut în cadrul Birra Peroni, înainte de a se alătura echipei Ursus Breweries, se numără şi proiectarea şi implementarea modului de lucru flexibil, dar şi coordonarea activităţilor de susţinere a angajaţilor în perioada restricţiilor pandemice. De asemenea, printre responsabilităţile sale recente au fost şi coordonarea unor proiecte care au vizat evoluţia organizaţiei din punct de vedere comercial,  iar în anul 2022 s-a concentrat asupra transformării digitale a departamentului de HR.

Anterior, rolul de vicepreşedinte resurse umane al Ursus Breweries a fost deţinut, timp de 5 ani, de Zuzana Balejová, care a devenit noul director de resurse umane pentru clusterul ceh, slovac, german şi austriac al Asahi Europe & International.

Ursus Breweries este cel mai mare producător de bere din România, având 3 fabrici de bere: în Braşov, Buzău şi Timişoara şi o mini-facilitate de producţie în Cluj-Napoca. Ursus Breweries face parte din Asahi Europe & International, care are în spate grupul japonez Asahi.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO