Companii

Ursus Breweries: Românii ies mai rar la restaurant

Ursus Breweries: Românii ies mai rar la restaurant

Autor: Ioana David

24.07.2011, 14:59 234

Grant McKenzie, VP Marketing al Ursus Breweries, cel mai marejucător pe piaţa locală a berii, spune că încrederea consumatorilorromâni este încă scăzută având în vedere situaţia economicăactuală.

"Efectele (încrederii scăzute - n.red.) sunt vizibile învolumele de bere din două domenii, vânzările din HoReCa (hoteluri,restaurante - n.red.) afectate de faptul că românii ies mai rar larestaurante, terase, etc şi a volumelor din magazine, unde româniicontinuă să cumpere bere, dar în cantităţi mai mici", a spusMcKenzie.

Declaraţiile reprezentantului companiei vin în condiţiile încare Ursus Breweries a înregistrat în perioada aprilie - iunie 2011o scădere de 3% a vânzărilor în volum comparativ cu intervalulsimilar din 2010, potrivit informaţiilor dintr-un raport alSABMiller, grup din care face parte.

Cu aceste rezultate, care cores­pund primului trimestru alanului fiscal, Ursus nu reuşeşte să scape de scăderi, încon­diţiile în care în anul financiar aprilie 2010 - martie 2011pro­du­cătorul a raportat un declin de 8% al volumelor vândute.Ursus este primul berar care publică re­zul­tate aferente acesteiperioade.

AFACERI DE LA ZERO