Companii

Ursus rămâne fără şef după ce fostul preşedinte a fost numit la conducerea operaţiunilor SABMiller din Polonia

Ursus rămâne fără şef după ce fostul preşedinte a...

Autor: Ioana David

22.10.2013, 19:30 136

Andrew Highcock, care în noiembrie 2011 fusese numit în poziţia de preşedinte al Ursus Breweries, cel mai mare jucător de pe piaţa berii, preia funcţia de preşedinte al Kompania Piwowarska, compania pe care grupul SABMiller o deţine în Polonia.  „În urma preluării mandatului din Polonia de către Andrew Highcock (foto), va fi numit un nou preşedinte pentru Ursus Breweries România, procesul fiind în curs de derulare”, au spus reprezentanţii Ursus Breweries.  La momentul în care a venit în România, Highcock i-a urmat lui Gary Whitlie, care a decis să se retragă din activitatea profesională. Whitlie avusese numai un an de mandat la conducerea Ursus. Mandatul şefilor Ursus a devenit tot mai scurt, în condiţiile în care Stephan Maria Weber sau Dieter Schulze au stat în România cel puţin trei ani.

WikiZF: Profilul companiei Ursus Breweries

„Polonia este piaţa europeană cu cele mai extinse operaţiuni ale grupului şi cu o concurenţă intensă”, a spus Andrew Highcock. Anual în Polonia se consumă 95 de litri de bere per capita, ceea ce o situează deasupra României, unde în 2011 consumul a fost de 89 de litri per capita.  Ursus Breweries are în portofoliu şi branduri precum Timişoreana, Ciucaş, Azuga, Stejar şi altele şi deţine trei fabrici la Braşov, Buzău şi Timişoara şi o facilitate mai mică la Cluj (în 2010 Ursus a închis fabrica de bere de la Cluj pe care a demolat-o şi a deschis o miniberărie). În 2012, Ursus Breweries a înregistrat o cifră de afaceri de 1,28 mld. lei (288 mil. euro) şi pierderi de 10,3 mil. lei (2,3 mil. euro).

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO