Companii

Uzina Ford din Craiova „ţine“ un sfert din businessul Doljului

Foto Andreea Alexandru

Foto Andreea Alexandru

Autor: Mădălina Dediu Panaete

25.08.2014, 00:07 872

Economia judeţului Dolj, care se apropie cu paşi repezi de primele zece locuri în ierarhia judeţelor cu cele mai mari afaceri făcute de companii, este susţinută de uzina de motoare şi maşini a grupului american Ford de la Craiova, care realizează 24% din businessul total al companiilor înregistrate aici.

ZF continuă astăzi proiectul editorial Economia judeţelor la raport, iar as­tăzi este prezentată economia judeţului Dolj, un important centru al industriei auto, dar şi a celei feroviare prin Electroputere Cra­iova şi Softronic.

„Acest procent de 24% este mare şi determină o anumită vulnerabilitate judeţului. Este important pentru un judeţ să aibă un centru puternic, însă trebuie ca activitatea să fie diversificată“, consideră analistul economic Aurelian Dochia.

Cu toate că Ford a făcut investiţii de circa 1 mld. euro la Craiova, compania nu a reuşit să se plaseze pe primul loc în topul celor mai mari angajatori din judeţ, astfel că firma de stat care asigură mentenanţa căilor ferate - Sucursala „Centrul Regional de Exploatare, Întreţinere şi Reparaţii C.F.“ Craiova – are cel mai mare număr de salariaţi din Dolj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO