Companii

Vă mai amintiţi aceste ambalaje? Borsec îşi aniversează istoria de peste 200 de ani. Galerie FOTO

no title

Borsec - 205 ani

Autor: Ioana David

12.04.2011, 15:11 867

Borsec, cea mai vândută apă minerală din România şi unul dincele mai vechi branduri româneşti, a împlinit 205 ani deactivitate, perioadă în care a funcţionat neîntrerupt, cu excepţiaunor "ferestre" din timpul celor două războiae mondiale.

Borsec, care se laudă ca fiind printre cele mai vechi apeminerale din lume potrivit lui Florian Zamfirescu, preşedintelePatronatului Apemin şi membru al Societătţii Europene a ApelorMinerale, a intrat în producţie în 1806 şi de atunci nu a fostretras de pe piaţă. Cu excepţia unei perioade de 12 luni în timpulcelor două Războaie Mondiale când nu s-a produs, brandul a plecatneîntrerupt de la facilitatea de producţie din judeţulHarghita.

În cursul unei conferinţe de presă organizată astăzi,reprezentanţii Romaqua Group, companie care are în portofoliulacest brand de apă, au prezentat istoria Borsec. În 1806 volumeleestimate de companie erau de 3 milioane de litri, umplute înrecipiente precum bidoanele sau butoaiele, care apoi erau cărate cucăruţele. Conform companiei, 34 de miliarde de litri s-au vândut dela înfiinţare.

Conform estimărilor Romaqua, una din patru sticle de apăminerală vândută în România este Borsec.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO