Companii

Vacanţa pe litoral: care sunt diferenţele de preţ între agenţie, site-uri şi recepţia hotelului

Vacanţa pe litoral: care sunt diferenţele de preţ...

Autor: Mirabela Tiron

20.07.2013, 13:02 6641
Hotelierii de pe litoral susţin că livrează camerele către agenţiile de turism la preţuri cu 20% mai mici faţă de recepţie, dar că în final turistul plăteşte acelaşi preţ, în timp ce agenţiile spun că în 95% din cazuri pachetele cumpărate de la un touroperator sunt mai ieftine.
 
„Dăm agenţiilor de turism camere în hotel la un tarif cu 20% mai mic. Agenţia (care acţionează ca intermediar în vânzarea camerei de hotel) este liberă să practice comisionul pe care îl doreşte, dar trebuie să îmi trimită turişti pentru ocuparea unui anumit număr de camere“, a spus Luchi Georgescu, proprietara hotelului de patru stele Melodia din Venus.
 
Pornind de la afirmaţiile antreprenoarei, care deţine două hoteluri în staţiunea Venus, dar care controlează şi companiile Vincon (vin) şi Meda (mezeluri), ZF a ales în mod aleatoriu trei hoteluri - Melodia din Venus, Decebal din Neptun şi Europa din Eforie Nord - pentru a vedea cum variază tariful unui pachet cumpărat direct de la hotel, cumpărat prin intermediari - agenţii de turism şi prin site-ul internaţional de rezervări booking.com. La două din cele trei hoteluri, tarifele practica­te de agenţii pentru camerele contractate de la ho­telieri erau aproape similare cu cele pro­movate în mod direct de unităţile de cazare.
 
Spre exemplu, la o simplă căutare pe mo­torul Google pentru „cazare hotel Melodia Venus“, în primele rezultate apar site-urile booking.com, litoralulromesc.ro, eximtur.ro (site-ul celui  mai mare touroperator ce vinde litoralul) şi cel al hotelului, care au în ofertă servicii de cazare la acest hotel.
 
Pachetul cumpărat direct de la hotelul Melo­dia din Venus, cu şase nopţi de cazare, cu mic dejun inclus, costă 1.095 de lei de persoană, pentru un sejur în perioada 3-9 august cu cazare într-o cameră dublă. Pe de altă parte, pe site-ul de rezervări internaţional booking.com, sejurul cu cazare cu mic dejun costă 1.011 lei de persoană în perioada 3-9 august (şase nopţi de cazare). Pe site-ul booking.com plata se face când turistul ajunge la hotel, nu în avans. Mai mult, în cazul anulării sejurului sau modificării datelor din rezervare, cu trei zile înainte de data călătoriei, nu se percepe nicio taxă.
 
Şi pe site-ul agenţiei de turism Eximtur, afişat de Google, apare oferta la hotel Melodia. Un sejur în perioada 3-9 august la hotel Melodia, cu mic dejun inclus costă 966 de lei de persoană, potrivit datelor unui oficial de la rezervări. Pe un alt site afişat de Google, litoralulromânesc.ro (al agenţiei de turism Creative Eye) acest sejur se vinde cu 996 de lei pentru cazare în perioada 3-9 august, potrivit datelor de pe site. Astfel, între cel mai scump tarif şi cel mai ieftin, diferenţa este de 12%.
 
 
Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa
alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO