Companii

Vacanţele scumpe, pe val. Eturia speră să fie cu 50% peste 2019 ca încasări în acest an

Vacanţele scumpe, pe val. Eturia speră să fie cu 50%...

Autor: Miruna Diaconu

08.08.2022, 11:30 210

♦ „Odată cu ridicarea restricţiilor, turiştii au început să experimenteze mai mult, să se bucure de călătorii complexe.“

Daniela Shah, cofondatoarea agenţiei de turism Eturia, spune că aşteptările pentru anul acesta sunt de a depăşi cu 50% nivelul cererii din 2019, anul de referinţă pentru industria turistică locală. Creşterea cererii vine şi ca urmare a relaxării condiţiilor de călătorie după doi ani de restricţie, cât şi redeschiderea destinaţiilor îndepărtate care nu au primi turişti în ultimii ani din cauza crizei sanitare.

„Pandemia a creat un fenomen global de accelerare a turismului, lucru pe care l-am resimţit şi noi. Faţă de 2021 a fost înregistrată o creştere de 35% a solicitărilor primite până acum, resimţită pe mai multe destinaţii, atât de proxi­mitate, cât mai ales în zone exotice şi îndepărtate, re­deschise după doi ani sau fără condiţii speciale de intrare. Ofertele noastre sunt extrem de dinamice şi depunem eforturi pentru diversificarea continuă a portofoliului“, explică ea.

Portofoliul agenţiei de turism este format din multe destinaţii exotice, acestea fiind şi focusul turoperatorului. Astfel, în sezonul de vară din acest an destinaţiile vedetă au fost Peru, Indonezia, Republica Dominicană, Mauritius şi Kenya, însă şi destinaţiile mai apropiate au fost în topul preferinţelor turiştilor care au ales să meargă cu agenţia de turism în Islanda, Madeira sau Grecia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO