Companii

Un val de turbulenţe loveşte din nou Tarom: Compania aeriană a rămas fără consiliu de administraţie, va intra sub o nouă anchetă aprobată de Camera Deputaţilor iar mâine expiră şi mandatul directorului general

Un val de turbulenţe loveşte din nou Tarom: Compania...

Autor: Mirabela Tiron

20.03.2019, 16:50 658

Un nou val de turbulenţe, generat de conflicte politice, loveşte iar Tarom, compania de stat cu pierderi de 130 de milioane de lei anul trecut, ceea ce ar putea destabiliza activitatea transportatorului. După ce săptămână trecută Ministerul Transporturilor, acţionarul majoritar al companiei, a revocat întregul consiliu de administraţie fără a oferi vreo explicaţie, astăzi, Camera Deputaţilor a aprobat demararea unei anchete cu privire la activitatea Tarom în perioada 2007-2018. Deputaţi din Comisia pentru Transporturi urmează să facă o serie de verificări, ce vizează inclusiv modul în care au fost vândute anul trecut cele două aeronave Airbus A310.

De altfel, încă din ianuarie compania de stat a fost lovită de primul val de turbulenţe, când premierul Viorica Dăncilă a trimis corpul de control pentru a face verificări la Tarom, legate de “respectarea dispoziţiilor legale privind organizarea companiei dar şi a evalua circumstanţele în care cele două aeronave au fost vândute anul trecut”

Mai mult, mâine (21 martie), mandatul pe care îl are Werner Wolff (fost şef al reprezentanţei BMW Timişoara- Arad) ca director general interimar va expira. El a asigurat conducerea companiei aeriene de stat timp de un an şi patru luni, fiind numit la conducerea companiei în noiembrie 2017 (al patrulea director al Tarom în mai puţin de trei luni).

Nici reprezentanţii Tarom şi nici oficialii Ministerului Transporturilor nu au comentat situaţia de la compania de stat. Calculele ZF arată că Tarom a adunat pierderi totale de circa 1,73 miliarde de lei (368 milioane de euro) în perioada 2009- 2018, situaţia companiei fiind una delicată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO