Companii

Valentin Berea, partener RTPR Allen & Overy: Firmele vor evita să mai recunoască fapte anticoncurenţiale în schimbul unor amenzi mai mici, de teama unor acţiuni suplimentare în instanţă. Consiliul Concurenţei încurajează firmele să deschidă acţiuni în instanţă

Valentin Berea este  partener RTPR Allen & Overy

Valentin Berea este partener RTPR Allen & Overy

Autor: Roxana Rosu

13.11.2019, 08:39 373

 

 

 

Despăgubirile solicitate de companii pentru fapte anticon­curen­ţiale sunt noul teren de acţiune al finanţatorilor de litigii în Europa de Est şi este o tendinţă care va începe să se manifeste tot mai vizibil şi în România, având în vedere că însuşi Consiliul Concurenţei încurajează firmele să deschidă acţiuni în instanţă pentru recuperarea prejudiciilor din fapte anti­concurenţiale, explică Valentin Berea, partener la RTPR Allen & Overy.

Spre exemplu, clienţii sau furnizorii unor firme care s-au înţeles în fixarea preţurilor şi au fost amendate deja de Concurenţă pot solicita de la acestea despăgubiri pentru prejudiciile suferite.

Pentru că aceste despăgubiri nu sunt plafonate,  cuantumul daunelor pe care trebuie să le plătească firmele sancţionate pot depăşi cu mult amenda impusă de autoritatea de concurenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO