Companii

​Valentin Ivancea, preşedintele CJ Bacău: Aeroportul din Bacău va trece printr-o reorganizare, vrem să atragem operatori aerieni, dar ne vom concentra şi pe zona de cargo

​Valentin Ivancea, preşedintele CJ Bacău: Aeroportul...

Autor: Miruna Diaconu

11.01.2023, 13:12 212
Valentin Ivancea, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, în administrarea căruia se află Aeroportul Internaţional Bacău, spune că în urma unui audit făcut la terminalul din Bacău au reieşit mai multe concluzii care vizează nevoia de a atrage mai mulţi operatori aerieni, dar şi extinderea serviciilor către zona de cargo.

„Trebuie să fie înfiinţat un departament de vânzări care să se ocupe exlcusiv de vânzarea serviciilor din cadrul aeroportului, cooptarea de operatori noi, deschiderea de noi rute, măsurarea satisfacţiei beneficiarului, plus direcţii orientate către dezvoltare, nu trebuie privit doar din punct de vedere al pasagerului. Trebuie dezvoltată această strategie şi pe zona de cargo şi pe zona de servicii conexe”, a spus Valentin Ivancea, preşedintele CJ Bacău care a avut loc astăzi, 11 ianuarie.

Conferinţa Consiliului Judeţean Bacău vine ca urmare a deciziei Wizz Air de a-şi închide baza pe care o avea pe aeroportul din oraş. Cu toate acestea, Valentin Ivancea susţine că anul trecut a fost realizat un audit la aeroport, iar rezultatele raportului conduc către mai multe concluzii, însă cea mai importantă direcţie va fi trecerea aeroportului pe societate pe acţiuni şi reorganizarea acestuia.

Wizz Air este singura companie de transport aerian de pasageri care operează curse pe aeroportul din Bacău. Cu toate că Wizz Air a anunţat închiderea bazei din Bacău, operatorul va avea în continuare câteva curse rămase.

„Mutarea bazei înseamnă plecarea unui avion care era garat pe aeroportul internaţional şi a fost relocat în altă parte, nu în ţară. Nu s-a mutat baza de operaţiuni pe alt aeroport local. Wizz Air va continua să opereze din Bacău”, explică el.

Wizz Air va continua să opereze o serie de rute din Bacău, incluzând rutele către Londra Luton şi Milano Malpensa. Angajaţilor afectaţi de la baza din Bacău le vor fi oferite oportunităţi în alte zone ale reţelei Wizz Air. Primul zbor al Wizz Air a decolat din Bacău în data de 29 octombrie 2020, iar de atunci, compania aeriană a transportat aproape jumătate de milion de pasageri pe rutele sale către şi dinspre Bacău, au anunţat reprezentanţii companiei Wizz Air.

Măsura face parte din strategia de optimizare a reţelei, pentru a reflecta contextul economic în schimbare, care nu a permis operarea bazei într-un mod viabil, spun aceştia.

Prin transformarea în societate pe acţiuni, CJ Bacău are ca obiectiv listarea unor acţiuni pe piaţa de capital, susţine preşedintele CJ Bacău, însă dacă şi când se va întâmpla acest lucru, rămâne de văzut.

Totodată, prin reorganizarea societăţii, Valentin Ivancea spune că aeroportul va fi mai mult orientat către vânzarea de servicii, nu doar de transport aerian de pasageri, dar şi servicii conexe, precum transportul cargo, şcoală de pilotaj, închirierea spaţiilor comerciale. El susţine că se află de multă vreme în discuţii cu cei de la Ryanair, însă nu s-a ajuns încă la o înţelegere.

Ieri, 10 ianuarie, Valentin Ivancea a anunţat demisia preşedintelui Aeroportului Bacău, Oana Chelaru, urmând a fi anunţat un preşedinte interimar până la finalizarea perioadei de preaviz a Oanei Chelaru.

Mai mult, preşedintele CJ Bacău a spus că îşi doreşte ca viitoarele conduceri ale companiei să fie mai mult orientate către vânzarea serviciilor şi promovarea aeroportului, pentru a fi urmărite dezvoltarea terminalului şi profitabilitatea companiei.​​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO