Companii

Valentin Radu, fost CEO la Ţiriac Holding, preia conducerea Consiliului de Administraţie al Electrica

Valentin Radu, fost CEO la Ţiriac Holding, preia...

Autor: Roxana Rosu

13.12.2018, 14:35 804
Consiliul de Administraţie al Electrica, companie deţinută de statul român în proporţie de 48,78%, l-a numit pe Valentin Radu în funcţia de preşedinte pentru un mandat de un an, incepand cu data de 12 decembrie.

El este membru al Consiliului de Administraţie al Electrica din aprilie 2018. 

În 2008, Valentin Radu a înfiinţat Platinum Capital, companie de consultanţă axată pe furnizarea de servicii de strategie, redresare şi restructurare, interim management şi management al crizelor. Anterior, între 2003 şi 2007 el a fost CEO al  Ţiriac Holding. 

Poziţia de preşedinte al CA a rămas vacantă după ce Elena Doina Dascălu a renunţat la poziţie în luna noiembrie, după numirea ei în funcţia de prim‑vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară. 

De asemenea, compania a decis miercuri componenţa comitetelor şi a ales presedinţii acestora. Astfel, Willem Jan Antoon Henri Schoeber va conduce Comitetul de Strategie şi Guvernanţă Corporativă, iar Bogdan George Iliescu Comitetul de Audit şi Risc, precum şi pe cel de Nominalizare şi Remunerare.

În acelaşi timp, Electrica a anunţat că a încasat miercuri suma de 44,65 milioane lei de la Oltchim, reprezentând sume distribuite către creditori în cadrul procedurii de insolvenţă.

Chimcomplex Borzeşti, controlat de Ştefan Vuza, şi Oltchim au finalizat tranzacţia prin care combinatul din Borzeşti a cumpărat cinci pachete Oltchim din cele nouă oferite în procesul de licitaţie, pentru 127 de milioane de euro exclusiv TVA.

Oltchim a intrat în insolvenţă la începutul anului 2013, iar vânzarea activelor companiei a avut loc conform planului de reorganizare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO