Companii

Valentin Ştefan, directorul general al Poştei Române: „Dacă clienţii au impresia că această companie e prăfuită, eu vă spun că e de-a dreptul împotmolită. Dacă nu există stabilitate managerială sau ministerială, nu vom vedea schimbări majore în companie“

INTERVIU

Valentin Ştefan a preluat mandatul de director general al Poştei Române în luna iunie a anului trecut. Înainte de a ocupa această poziţie, Valentin Ştefan a fost directorul general adjunct al companiei.

Valentin Ştefan a preluat mandatul de director general al Poştei Române în luna iunie a anului trecut. Înainte de a ocupa această poziţie, Valentin Ştefan a fost directorul general adjunct al companiei.

Autor: Miruna Diaconu

28.02.2022, 17:00 518

Poşta Română, companie controlată de statul român, este cel mai mare angajator din economie, cu circa 23.000 de angajaţi în 2020, ultimul an pentru care există date publice Cu toate că se află pe primul loc în clasamentul celor mai mari angajatori, mulţi dintre salariaţi au salariul minim pe economie, iar circa 80% din veniturile companiei merg către plata salariilor.

Valentin Ştefan, directorul general al Poştei Române, spune că există foarte multe probleme la nivelul companiei, de la salariile oferite angajaţilor, până la servicii şi lipsa modernizărilor. Cu toate că au existat diverse planuri pentru modernizarea companiei, el este de părere că fără o continuitate a unui plan clar şi stabilitate managerială sau ministerială, aceste lucruri nu pot fi făcute.

„Sunt foarte multe probleme în companie, de la salarii, la serviciile pe care le oferim şi până la modernizarea companiei. Dacă clienţii au impresia că această companie este prăfuită, eu vă spun că este de-a dreptul împotmolită când vine vorba de activitatea administrativă. Avem reguli şi regulamente din anii ’50. Nu a existat până acum un interes pentru o transformare profundă, iar angajaţii sunt primii care suferă“, spune pentru ZF Valentin Ştefan, directorul general al Poştei Române, care se află la conducerea companiei din vara anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO