Companii

Valer Blidar a semnat prelungirea contractului cu operatorul feroviar din Cehia şi negociază vânzarea de vagoane şi în Indonezia

Valer Blidar a intrat la început de an şi în transportul de călători pe calea ferată, după ce a construit un tren cu şase vagoane şi a pus bazele companiei Transcarpatic.

Valer Blidar a intrat la început de an şi în transportul de călători pe calea ferată, după ce a construit un tren cu şase vagoane şi a pus bazele companiei Transcarpatic.

Autor: Mirabela Tiron

14.03.2017, 00:05 931

Industriaşul Valer Blidar, pro­prie­tarul fabricii de material rulant Astra Vagoane Călători din Arad, cu afaceri de 96 de milioane de lei (22 mil. euro) în 2015, a semnat prelungirea contractului pentru livrarea de vagoane către operatorul feroviar din Cehia, iar în acelaşi timp se află în discuţii pentru vânzarea de vagoane şi metrouri de suprafaţă în Indonezia.

„Am prelungit contractul cu Cehia, au contractat 20 de vagoane, dar în funcţie de finanţarea de care dispun vor contracta şi alte vagoane“, a spus pentru ZF Valer Blidar. Valoarea contractului nu a fost făcută publică.

Industriaşul a semnat în 2013 un contract cu compania cehă RegioJet, pentru 73 de vagoane, primele unităţi fiind livrate la final de 2013. Aceasta nu este prima colaborare dintre compania condusă de omul de afaceri român şi RegioJet. Astfel, în iunie 2010, Astra Vagoane Călători a semnat un contract de 50 mil. euro cu compania cehă pentru livrarea a 50 de vagoane noi capabile să circule la o viteză de 200 de kilometri pe oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO