Companii

Valeriu Tabără: Anul acesta s-au dezvoltat peste 2.000 de agenţi economici noi în sectorul agricol

Autor: Adrian Cojocar

09.11.2011, 14:16 127

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat cu prilejul unei conferinţe pe tema lansării contractului la termen pe grâu la Bursa de la Bucureşti că în primele nouă luni din acest an în România s-au înfiinţat peste 2.000 de noi agenţi economici în sectorul agricol, al doilea generator de noi afaceri pe plan local după sectorul de construcţii.

"Cu investiţiile pe care le avem în vedere cred că se poate ajunge la 100.000 de agenţi economici în agricultură. Anul acesta se vor construi capacităţi de depozitare a cerealelor pentru 2,7 milioane de tone care se adaugă la cele 16 milioane de tone existente şi sperăm că anul viitor vom mai adăuga încă 3 milioane de tone. Producătorii agricoli foarte greu se asociază şi nu-şi văd viitorul nici peste două zile, în loc să se asocieze şi să valorifice marfa la preţuri cu 40-50% mai sus", a precizat Tabără.

Ministrul Agriculturii mai spune că sistemul de irigaţii nu rezolvă neapărat problema anilor secetoşi ci gestionarea resurselor de apă.

"La noi vin primăvara viiturile, le lăsăm să treacă şi vara sau toamna nu avem apă", a mai spus Valeriu Tabără.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO