Companii

Valmetex a obtinut castiguri mai mari din inchirierea spatiilor comerciale

18.11.2005, 18:36 199

Compania Valmetex Ramnicu Valcea, ce activeaza pe piata inchirierilor de spatii comerciale, a obtinut in primele noua luni un profit net de peste 2,43 milioane de lei (671.000 de euro), mai mare cu aproape 2% decat castigurile nete obtinute pe intreg parcursul anului trecut, in valoare de sub 2,39 milioane de lei (590.000 de euro).

Cifra de afaceri a companiei a atins in primele trei trimestre un nivel de peste 4,03 milioane de lei (1,1 milioane de euro), fata de anul trecut cand cifra de afaceri a fost de 4,5 milioane de lei (1,1 milioane de euro).

Valmetex nu a raportat rezultatele financiare aferente primelor noua luni din 2004. Principala activitate a societatii este cea de inchirieri si subinchirieri de spatii proprii sau inchiriate.

Fata de totalul suprafetei comerciale utile, de 27.762 de metri patrati, suprafata inchiriata la sfarsitul primelor trei trimestre a fost de 25.819 de metri patrati, reprezentand un nivel de inchiriere de 93%.

In trimestrul III Valmetex a hotarat repartizarea profitului net aferent anului 2004 sub forma de dividende, urmand ca peste 2,24 milioane de lei sa fie distribuiti actionarilor inscrisi in 23 septembrie.

Valmetex Ramnicu Valcea dispune de un capital social in valoare de 2,97 milioane de lei (820.000 de euro), fiind controlata de fondul de investitii american Broadhurst Investments, care detine 75,2% din actiunile companiei.

Valmetex se pregateste sa fuzioneze cu societatile Romarta Bucuresti, Comtexmet Vaslui si Siepman Agrement Chindia SRL Targoviste, primele doua aflate tot in proprietatea fondului de investitii Broadhurst. In acest sens actionarii societatii din Ramnicu Valcea au aprobat, intr-o Adunare Generala Extraordinara desfasurata la sfarsitul lunii septembrie, publicarea unui proiect de fuziune.

Valmetex este listata la Categoria de Baza a Bursei Electronice Rasdaq, fiind caracterizata de o lichiditate scazuta. Ultimul pret la care s-au efectuat transferuri cu titlurile Valmetex a fost de 0,8 lei/actiune. La acest nivel capitalizarea bursiera a companiei este de peste 23,76 milioane de lei (6,55 milioane de euro). stelian.vezentan@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO