Valvis a făcut cu îmbuteliatorul Aqua Carpatica un profit de 10 mil. euro în 2016

26 apr 2017 Autor: Mădălina Panaete

Compania Carpathian Springs, care îmbuteliază apa minerală naturală sub brandul Aqua Carpatica, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 154,8 mil. lei (circa 34 mil. euro), în creştere cu 55% faţă de anul precedent, arată datele publice de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

De asemenea, producătorul a realizat un profit net de 41,5 mil. lei (9,3 mil. euro), de şapte ori mai mari faţă de nivelul anului precedent. Astfel, marja profitului net s-a ridicat la 27%, una dintre cele mai mari din sectorul bunurilor de larg consum.

Carpathian Springs reflectă exclusiv pro­ducţia brandului Aqua Carpati­ca. Carpathian Springs vinde apoi către Valvis Holding Distribution. Aceasta din urmă este cea care vinde către re­taileri, parteneri de ex­port sau ju­că­tori HoReCa, con­form infor­maţiilor furnizate an­te­rior de către Jean Valvis, antre­pre­norul care a pus bazele Aqua Carpa­tica şi care l-a dus chiar şi în SUA, Marea Britanie şi Japo­nia. Jean Valvis este omul care a creat şi apa minerală Dorna, vân­dută în 2002 către gigantul Coca-Cola HBC.

El spunea că în 2015 brandul Aqua Carpatica a avut vânzări de 40 de milioane de euro.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.04.2017

 
Cuvinte cheie:
Imbuteliator
, Aqua Carpatica
, profit
, apa minerala
, jean valvis
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide