Companii

Vânat de la concurenţă: Sorin Scîntei, fostul şef al Mega Mall din Pantelimon, numit manager al mallului AFI Palace Cotroceni

Sorin Scîntei a studiat la Universitatea din Haifa şi a lucrat în industria hotelieră pentru grupul Africa Israel, proprietarul AFI Palace Cotroceni

Sorin Scîntei a studiat la Universitatea din Haifa şi a lucrat în industria hotelieră pentru grupul Africa Israel, proprietarul AFI Palace Cotroceni

Autor: Mădălina Dediu Panaete

08.09.2015, 00:06 1662

Compania israeliană AFI Europe, care deţine pe plan local două malluri şi mai multe clădiri de birouri, l-a recrutat în funcţia de manager al mallului AFI Palace Cotroceni pe Sorin Scîntei, cel care a venit de la finalul anului trecut la conducerea complexului comercial Mega Mall din Capitală, dezvoltat de grupul sud-african NEPI.

Sorin Scîntei a studiat la Universitatea din Haifa şi a lucrat în industria hotelieră pentru grupul Africa Israel, proprietarul AFI Palace Cotroceni. El s-a întors în România la începutul anului 2009, când a fost numit la conducerea mallului City Park din Constanţa, dezvoltat de grupul israelian Neocity şi preluat de NEPI în 2013 pentru 81 mil. euro. Ulterior, atunci când Mega Mall era în faza de construcţie, Sorin Scîntei a fost numit la conducerea acestuia, dar a rămas şi la cârma City Park.

Numirea lui Sorin Scîntei la conducerea mallului din Cotroceni vine după ce David Hay, CEO AFI Europe România, a fost numit manager al diviziei de malluri AFI Palace, preluând practic interimatul.

„Atunci când vom numi pe cineva la conducerea AFI Palace Cotroceni vom anunţa public“, a spus David Hay, care a preluat conducerea mallurilor de la Israel Vizel, israelianul care a condus timp de aproape opt ani divizia locală de malluri din cadrul companiei AFI şi care a fost artizanul dezvoltării centrului comercial AFI Palace Cotroceni.

Israel Vizel are studii de drept şi a lucrat în ultimii 15-16 ani în industria centrelor comerciale, preluând iniţial conducerea AFI Palace Cotroceni. Ulterior, grupul israelian a inaugurat un mall şi la Ploieşti, iar recent a anunţat că va construi un nou mall şi birouri la Braşov, pe fostul teren al uzinei Hidromecanica.

AFI Palace este unul dintre cele mai mari malluri din România ca venituri, vânzările chiriaşilor din centrul comercial ridicându-se anual la aproximativ 200 milioane de euro.

În primul semestru, compania AFI Europe a înregistrat venituri operaţionale nete de circa 20 milioane de euro,  AFI Palace Cotroceni aducând trei sferturi din aceste încasări.

Astfel, centrul comercial a avut în primele şase luni venituri operaţionale nete de 15,2 milioane de euro, în creştere cu 4% faţă de perioada similară a anului trecut.

Dezvoltatorul imobiliar AFI Europe este controlat de miliardarul Lev Leviev.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO