Vântul românesc, o afacere de 550 mil. euro pentru eolienele daneze

Secțiune susținută de Medlife Logo

27 iul 2012 Autor: Roxana Petrescu

Danezii de la Vestas, liderul mondial al producţiei de turbine eoliene, cu afaceri de aproape 6 miliarde de euro în 2011, au montat în România în ultimii doi ani turbine eoliene de 550 de milioane de euro, potrivit calculelor ZF pe baza datelor furnizate de companie.

România nu are însă nicio fabrică de producere de turbine eoliene şi nici nu a condiţionat în vreun fel montarea "morilor de vânt" de dezvoltarea unor unităţi de producţie locale.

Astfel, dincolo de realizarea unor anumite componente, România este o bună piaţă de desfacere pentru com­panii cum sunt Vestas, Siemens sau General Electric în contextul boom-ului eolian.

"Vestas a început în urmă cu doi ani instalarea primelor turbine în regiunea Dobrogea, iar acum ne extindem activităţile urmând cerinţele cli­enţilor noştri şi în alte regiuni ale României", spune Cătălina Dragomir, directorul de vânzări şi country managerul Vestas România.

Potrivit celor mai recent raport întocmit de danezi, la finele anului trecut aveau în România 192 de turbine cu o capacitate de 488 de MW.

Citiţi materialul integral pe www.zfcorporate.ro

În doi ani România a devenit un business de 550 mil. euro pentru danezii de la Vestas

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.07.2012

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
Vestas
, danezi
, turbine eoliene
, energie
Vizualizari:
Printeaza
Momentan este un comentariu Comenteaza si tu
Comentarii (1):
radu - 27 iulie 2012, 09:56

Marea parte a componentelor sunt, intr-adevar, asamblate in Danemarca, insa o parte din subansamble sunt produse in Romania. Suntem intr-o piata libera, deschisa, europeana, iar logica "autosuficientei" ar fi trebuit sa dispara odata cu Ceausescu...

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide