Companii

Vanzari in scadere cu 15% pentru Sortilemn

21.10.2009, 23:19 84

Compania Sortilemn Gherla, unul dintre cei mai importantifurnizori locali ai IKEA, a realizat in primele noua luni o cifrade afaceri de 82 mil. lei (peste 19,5 mil. euro), in scadere cu 15%fata de aceeasi perioada a anului trecut.

La inceputul acestui an, conducerea Sortilemn estima o cifra deafaceri de 29 mil. euro in acest an, in scadere cu circa 20% fatade anul trecut, insa din cauza prelungirii crizei, oficialiicompaniei mizeaza in prezent pe vanzari de 27 mil. euro.

"Ne vom orienta in urmatoarea perioada de timp pe crestereavanzarilor pe piata locala. Evolutia afacerilor Sortilemn la exporteste influentata de scaderea comenzilor, trend care estimam ca vacontinua si in urmatoarea perioada de un an, un an si jumatate", adeclarat pentru ZF Transilvania Michael Brandhuber, manager generalSortilemn.

In 2008 afacerile companiei Sortilemn au ajuns la 36 mil. euro,nivel similar cu cel inregistrat in 2007. In prima parte a anuluiSortilemn a renuntat la 220 de angajati, din cei 1.000 de oameni dela sfarsitul anului trecut. Actionarul majoritar al Sortilemn esteomul de afaceri Michael Brandhuber din Austria cu o participatie de65%, restul de 35% din actiuni apartinandu-i lui Ghisa Ludovic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO