Companii

Vânzările Agricola Bacău s-au majorat cu 17% în sem. I

19.07.2010, 23:09 34

Agricola Bacău, cel de-al doilea mare producător de carne depasăre, a înregistrat în primele şase luni ale acestui an ocreştere de 17% în lei a cifrei de afaceri a grupului comparativ cuaceeaşi perioadă a anului precedent, în linie cu estimărileiniţiale ale reprezentanţilor companiei pentru acest an.

"Volumul de carne de pui comercializat în primul trimestru alacestui an a fost egal cu cel înregistrat în perioada similară aanului trecut, iar veniturile obţinute din comercializarea cărniide pui au fost mai mici cu aproape 7% faţă de trimestrul întâi alanului 2009. În trimestrul al doilea piaţa şi-a mai revenit, cutoate că primele cinci luni indică, în continuare, o scădere aconsumului cu 4%", a declarat Grigore Horoi, preşedintele AgricolaBacău, companie cu afaceri anuale de aproximativ 98 mil. euro.

El a completat că rezultatele companiei au fost influenţate delansările de noi produse realizate de la începutul acestui an.Astfel, cele mai mari creşteri ale vânzărilor au fost înregistrateîn această perioadă atât de divizia de salamuri crud-uscate şipreparate fiert afumate (în special de salamul de Sibiu), cât şi decea de produse din carne de pui sau de produse semipreparate.

"La salamurile crud-uscate şi preparatele fierte afumate,obţinute la Salbac Dry Salami (una dintre companiile grupului -n.red.), vânzările au înregistrat creşteri de 42% în volum şi 48,8%în valoare faţă de perioada similară a anului trecut, în conditiileunei pieţe staţionare". Horoi a completat că salamul de Sibiu aînregistrat la finalul lunii mai o creştere de 7% a cotei de piaţăîn volum faţă de luna iunie a anului 2009 şi 3% faţă de martie2010, deţinând în prezent 36% din vânzările acestei pieţe.

La nivelul de grup, Agricola Bacău şi-a bugetat o creştere de17% a cifrei de afaceri pentru anul 2010 şi o marjă netă aprofitului de 3,5-4%, în condiţiile în care piaţa va acceptainevitabilele creşteri ale preţurilor, potrivit reprezentanţilorcompaniei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO