Companii

Vânzările de role pentru casele de marcat au crescut cu 80% în martie

Autor: Ştefan Stan

06.04.2015, 00:07 620

Vânzările de role de hârtie pentru casele de marcat au crescut cu 80% în martie anul acesta faţă de aceeaşi perioadă din 2014, a spus la emisiunea ZF Live de vineri Velin Ganev, CEO al Danubius Exim, cel mai mare importator şi distribuitor de case de marcat din România, companie care a vândut din 1999 până acumîn jur de 453.000 de case de marcat şi imprimante fiscale.

„Pe casele de marcat din piaţă ar trebui să se emită în jur de 608 milioane de bonuri fiscale. O casă de marcat ar trebui să emită zilnic în jur de 50 de bonuri. Intrăm în normalitate. Bonul fiscal nu numai că nu reprezintă o povară, dar lumea începe să-şi plătească impozitele“, a mai spus Ganev.

Toţi deţinătorii de case de marcat sunt obligaţi lunar să trimită rapoarte către Ministerul de Finanţe. Legea prin care se cere obligativitatea emiterii şi cererii de bonuri fiscale datează din 1999, dar reglementările introduse de la 1 martie îi determină deja pe mai mulţi antreprenori să spună că se simte o limitare a concurenţei venite de pe piaţa neagră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO