Companii

Vanzarile Delta au crescut cu 46%

12.07.2001, 00:00 38



Delta Romania, cel mai mare producator si distribuitor de inghetata, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 13 milioane de dolari, in crestere cu 46% fata de anul trecut. Cota de piata detinuta de companie este de cel putin 50%, a declarat Dimitris Giannakopoulos, director general Delta Romania.

"Activitatile Delta Romania sunt stimulate, in acest an, de exporturile de inghetata in Cipru si Croatia, precum si de lansarea unei noi activitati - distributia de produse congelate", a adaugat Giannakopoulos.

Delta Romania este una dintre cele zece filiale care opereaza in afara Greciei, actionar majoritar fiind Delta International Holdings, parte a Delta Group.

Delta International Holdings si-a lansat activitatea comerciala pe piata romaneasca in anul 1994, prin dezvoltarea unei retele de distributie pe intreg teritoriul tarii. Dupa patru ani a fost deschisa, in Bucuresti, o fabrica de inghetata cu capacitate de productie anuala de 100.000 de tone.

Pana in prezent, compania a investit pe piata romaneasca 33 milioane de dolari.

Piata de inghetata romaneasca este estimata, neoficial, la circa 26 de milioane de dolari. Printre cei mai puternici jucatori de pe aceasta piata se mai numara Napolact, Geld si Amicii.

In general, piata de inghetata este, pe plan autohton, una foarte fragmentata: nu exista producatori care sa aiba o acoperire totala a teritoriului. In diverse zone ale tarii exista cativa producatori specifici zonei - doi sau trei.

Delta, in pozitia sa de lider de piata, are o retea de distributie care acopera cea mai mare parte a tarii - peste 80%.

Printre cei mai mari investitori greci de pe piata romaneasca se numara Romtelecom, Chipita, Best Foods, Sicomed, Titan, Romsar, grupul financiar Alpha Bank Romania si M.J. Maillis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO