Companii

Vânzările din magazine, pe plus în iulie. Vedeţi aici care au fost motoarele de creştere

Vânzările din magazine, pe plus în iulie. Vedeţi aici care au fost motoarele de creştere

Autor: Marius Radu - Mediafax

05.09.2011, 10:41 415

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut în iulie cu 2,2% faţă de luna anterioară în termeni ajustaţi sezonier, dar a înregistrat un avans mult mai mic faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, reiese din datele Institutului Naţional de Statistică (INS).

Ce companii îşi dispută podiumul din retailul modernCreşterea faţă de luna precedentă s-a datorat avansurilor înregistrate la comerţul cu amănuntul ale carburanţilor pentru autovehicule, în magazine specializate (+3,6%), la vânzările de produse nealimentare (+1,3%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+0,9%).


Comparativ cu luna corespunzătoare a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a crescut cu 0,1% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.


Pe segmente, comerţul la carburanţi pentru autovehicule în magazine specializate a urcat cu 3,2%, iar vânzările de produse nealimentare cu 1,6%. Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au scăzut cu 4,1%.


În primele şapte luni ale anului, volumul cifrei de afaceri din acest sector a scăzut cu 5,2% faţă de perioada similară a anului trecut.

AFACERI DE LA ZERO