Companii

Vânzările farmaciilor s-au dublat din 2008 până acum, românii cumpărând anual medicamente de 15 mld. lei

Vânzările farmaciilor s-au dublat din 2008 până acum,...

Autor: Corina Mirea

26.01.2016, 00:07 648

Românii lasă, anual, peste 15 miliarde de lei în farmaciile din România, de aproape două ori mai mult ca în 2008, când economia locală o ducea cel mai bine, arată calculele ZF pe baza celor mai recente datele de la Ministerul de Finanţe.

Deşi vânzările din farmaciile de pe plan local s-au dublat în ultimii ani, nu­mărul firmelor prezente pe piaţă a rămas aproxi­mativ la nivelul din pe­rioada de „boom“ eco­no­mic, adică nu a depăşit 5.600 de firme.

„Consumul de me­di­ca­mente nu a crescut în ulti­mii ani, ci doar preţul medi­camentelor. Adică, au dispă­rut medicamente ief­tine de pe piaţă în locul că­rora au apărut variante semnificativ mai scumpe, de aici şi valoarea mai mare a pieţei“, explică Dragoş Damian, director general al producătorului Terapia din Cluj şi preşedinte al Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR).

În prezent, pe piaţa de 15,4 miliarde de lei a comerţului cu medicamente, brandul Catena, parte a grupului Fildas creat de antreprenoarea Anca Vlad, are cele mai multe unităţi deschise, peste 550, potrivit celor mai recente informaţii ale ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO