Companii

Vânzările furnizorului de echipamente pentru HoReCa şi retail DAAS au stagnat în primul semestru

Vânzările furnizorului de echipamente pentru HoReCa şi...

Autor: Ana Maria Petcana

27.08.2014, 00:00 124

Daniel Mocanu, CEO şi acţionar majoritar al DAAS, estimează că un procent de peste 10% din cifra de afaceri din acest an va veni din proiecte de Shopfitting şi proiecte industriale.

În condiţiile în care se aşteaptă la o creştere cu peste 20% a volumului de proiecte în al doilea semestru, când au loc mai multe deschideri de magazine, compania îşi menţine estimarea privind cifra de afaceri din acest an, de 28 - 30 milioane euro.

Pe segmentul retail, porivit DAAS, cele mai multe deschideri au fost în zona magazinelor de proximitate - Shop&Go şi Carrefour Market, urmate de supermarketuri - Mega Image, Profi şi de reţelele de discount - Lidl şi Penny.

În ce priveşte segmentul hipermarketurilor, Daniel Mocanu apreciază că acesta se află într-o etapă de consolidare, în care trei dintre jucătorii activi în zona extinderii în ultimii ani (Auchan, Cora, Carrefour) au atins faza maturităţii.

"În această etapă au început să apară deja tranzacţiile, astfel că în următoarele 12 - 18 luni ne aşteptăm şi la alte mişcări din partea retailerilor prezenţi în România", a arătat Mocanu, care consideră şi că piaţa ar mai avea loc pentru un alt mare retailer.

Mocanu estimează că piaţa de retail va creşte în acest an cu 5-6%, de la 26 miliarde euro la 27,5 miliarde euro.

Pe pieţele externe în care DAAS a intrat în ultimii doi ani (Republica Moldova şi Ucraina), compania estimează afaceri între 500.000 şi 1 milion euro, investiţiile în aceste pieţe fiind puternic influenţate de evoluţia la nivel politic şi economic din regiunea de est a Europei.

DAAS România şi-a început activitatea în 1993 cu vînzarea de dozatoare de suc şi maşini de îngheţată. În 2002, compania şi-a făcut debutul în industria echipamentelor frigorifice şi rafturilor comerciale pentru magazinele de tip supermarket.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO