Companii

Vanzarile Gedeon Richter au depasit 150 mil. euro

11.02.2009, 17:49 29

Grupul farmaceutic ungar Gedeon Richter a inregistrat anul trecut in Romania vanzari de 158 de milioane de euro pe piata locala, in crestere cu aproape 70% fata de anul precedent, avansul fiind sustinut de achizitiile din 2007 pe partea de retail si distributie care au fost integrate in 2008.

Piata din Romania este pentru Gedeon Richter a doua ca valoare dupa Rusia si a inregistrat anul trecut cea mai mare crestere.
Afacerile Gedeon Richter din Romania au fost impulsionate de retail si distributie, segmente pe care compania a rulat afaceri de 146,8 de milioane de euro, nivel aproape dublu (mai mult cu 92%) comparativ cu anul precedent.
"Includerea in rezultatele consolidate a unor companii achizitionate pe parcursul anului 2007 a fost principalul motiv pentru care am inregistrat acest avans", au spus reprezentantii companiei. Gedeon Richter a achizitionat pe piata locala distribuitorii Dita Import-Export (decembrie 2006) si Pharmafarm (2007), precum si farmacii independente pe care le opereaza acum sub numele de Gedeon Richter Farmacia.
Totodata, Gedeon Richter este printre primii 20 de jucatori de pe piata producatorilor de medicamente (incluzand si produsele importate), pe acest segment inregistrand anul trecut o scadere a afacerilor de 6,8%, pana la 23,3 milioane de euro, pe fondul micsorarii preturilor la generice si al legislatiei nefavorabile, potrivit reprezentantilor companiei.
Cele mai accentuate scaderi ale vanzarilor s-au inregistrat in cazul produselor Terbisil (folosit pentru tratarea micozelor) si Tamsol (tratamentul unor afectiuni ale prostatei), in timp ce Quamatel (tratarea ulcerului) sau Mydocalm (miorelaxant) au inregistrat cresteri.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO