Companii

Vanzarile New Yorker, in scadere cu 10-12%

27.10.2009, 23:18 107

Retailerul german de imbracaminte si accesorii New Yorker,intrat la nivel local in anul 2007, spune ca merge inainte cuextinderea, dar ca noile deschideri de magazine sunt conditionatede deciziile dezvoltatorilor care pot in orice moment sa anulezesau sa amane lansarea centrelor comerciale.

"Planul nostru de 50 de magazine in cinci ani ramane valabil dinpunctul nostru de vedere. Avem mai multe discutii pentru diverseproiecte, dar nu putem spune nimic sigur pentru ca unele se potanula oricand", a declarat pentru ZF Mihai Sindrilaru, directorulgeneral al retelei New Yorker care detine opt magazine, al noualeaurmand sa se deschida la sfarsitul acestei luni in mallul CotroceniPark din Capitala.

Pe langa magazinul din Cotroceni, compania a mai semnatcontracte cu alte patru centre comerciale pentru acest an si pentru2010, doua dintre acestea urmand sa fie lansate in Atrium Centerdin Arad si in West Gate din Craiova.

"Nu ne vom limita la aceste deschideri, dar deocamdata doarpentru aceste patru magazine am semnat cu proprietarii", spuneSindrilaru.

Ultimul magazin New Yorker, care se va deschide in CotroceniPark pe o suprafata de 700 de metri patrati, a necesitat oinvestitie de aproximativ un milion de euro. "Tinand cont ca estecel mai mare mall din Romania, ar trebui sa avem si cele mai marivanzari sau cel putin sa se ridice la nivelul magazinului din Cluj,care este cel mai mare si ruleaza cele mai mari vanzari", spunedirectorul general al New Yorker, care nu da detalii desprevanzarile magazinelor din Romania.

Sindrilaru admite ca in acest an, comparativ cu 2008, vanzarileau urmat un trend descendent, dar ca rezultatele sunt inca inplanul estimat odata cu intrarea in Romania.

"Anul trecut am depasit estimarile cu 10%, iar anul acestasuntem in plan, ceea ce inseama ca am resimtit o scadere de10%-12%", explica el.

In 2008, primul an de prezenta integrala in Romania, companiaNY'ER Romania care administreaza magazinele a inregistrat o cifrade afaceri de 6,2 mil. euro si un profit net de jumatate de milionde euro cu 45 de angajati, potrivit datelor Ministerului deFinante.

New Yorker este prezent in 27 de tari cu peste 715 magazine, iarla nivel local retailerul concureaza cu branduri ca Forever 18 alRTC sau Kenvelo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO