Companii

Vânzările Profi s-au majorat cu 25% înainte de Paşte

Autor: Cristina Rosca

20.04.2011, 23:44 44

Retailerul Profi, controlat de fondul de investiţii EnterpriseInvestors, care activează pe segmentul discounterilor, a simţit ocreştere atât a numărului de clienţi, cât şi a vânzărilor înultimul weekend înainte de Paşte comparativ cu perioada similară aanului trecut.

"În perioada aceasta numărul clienţilor a înregistrat o creş­terede aproximativ 20% faţă de perioada similară a anu­lui trecut.Vânzările în termeni comparabili au crescut de ase­menea cuaproximativ 25% faţă de acelaşi weekend din 2010", spune GabrielPâslaru, reprezentant PR în cadrul Profi.
O creştere mai importantă a vânzărilor comparativ cu cea anumărului de clienţi indică faptul că a crescut şi coşul mediu.Consumul a continuat să scadă şi în primele două luni ale anului cupeste 5%, continuând astfel tendinţa negativă din ultimii doi ani.
Afacerile din comerţul cu produse alimentare, băuturi şi tutun s-auredus însă cu mai puţin decât anul trecut, când declinul era deaproape 10% în primele două luni din an faţă de aceeaşi perioadădin 2009, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional deStatistică (INS).
Reprezentanţii Profi spun însă că deşi a crescut numărul declienţi, aceştia cumpără în principal alimente de bază, fapt cesugerează că situaţia economică încă îşi pune amprenta asupraconsumului. "Cele mai vândute articole ca volume rămân alimentelede primă necesitate precum uleiul, zahărul, făina, dar şi cartofiisau laptele", spune Pâslaru.
Profi, al treilea discounter de pe piaţa locală după numărul demagazine, după Penny Market (111) şi Plus (106), deţine 88 deunităţi în 58 de localităţi din România. Pe piaţa discounterilordin România, estimată la 1,8 mld. euro anul trecut, există cincijucători, Penny Market, Profi, Minimax Discount, Plus şi Kaufland.
Profi a obţinut în 2009 afaceri de 115 milioane de euro, iar anultrecut cifra de afaceri a cunoscut o evoluţie pozitivă în termenicomparabili, potrivit reprezentanţilor Profi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO