Companii

Vanzarile Sika, plus 30%, dar sub buget

26.11.2008, 15:22 38

Sika Romania din Brasov, filiala locala a grupului elvetian Sika, va realiza anul acesta o cifra de afaceri de circa 24 de milioane de euro, in crestere cu 30% fata de anul precedent, sub ritmul de 40% estimat la inceputul anului, pe fondul reducerii cererii de materiale de constructii.
Pentru anul viitor, compania si-a bugetat o majorare de 20% a cifrei de afaceri, pana la 29 de milioane de euro, odata cu temperarea cresterii pietei constructiilor si cu intensificarea efectelor crizei internationale. "Anul viitor vom inregistra o crestere, dar nu in acelasi ritm ca in 2008, datorita investitiilor pe care le-am facut in infrastructura si in resurse umane, si estimam o crestere de 20% a cifrei de afaceri. Noi oricum am prevazut pentru anul viitor o temperare a cresterii, asa ca nu a fost nevoie de o ajustare semnificativa a bugetului", a declarat Ileana Nicolae, directorul general al Sika Romania.
Reprezentantii companiei estimeaza o scadere pe piata constructiilor civile, care ar putea fi compensata de sectorul de infrastructura, unde ar putea fi derulate mai multe proiecte majore.
Chiar daca vanzarile vor fi afectate de criza economica, compania nu va reduce bugetele de marketing si nici celelalte cheltuieli.
"Vom fi mai atenti si vom incerca sa fim mai eficienti, dar consideram ca, in special in perioade de criza, este esential sa investesti pentru a pastra avantajul competitiv", explica Nicolae. Compania va investi anul viitor in constructia unui centru de dezvoltare profesionala pentru angajati si clienti.
"Vom investi foarte mult in oameni, in dezvoltarea lor profesionala. Ne vom concentra pe ridicarea nivelului serviciilor. Deja am dat in functiune un laborator chimic, un laborator de betoane si un laborator de adezivi industriali", afirma Nicolae. Compania a investit de la intrarea pe piata locala peste 2 milioane de euro in Brasov, unde detine o unitate de productie, sediul central si depozitul central. Compania mai detine un centru de vanzari si depozit la Bucuresti si birouri de vanzari la Timisoara, Cluj, Iasi, Constanta si Craiova.
Sika a intrat pe piata in 2002 cu un birou de vanzari la Bucuresti, prin preluarea companiei Heidelberger Materiale de Constructii. Sika este structurata in doua divizii - Divizia Constructii si Divizia Industrie - si are un portofoliu variat de produse, de la aditivi pentru mortare si constructii, produse de etansare, lipire si impermeabilizare la pardoseli industriale sau tehnologii de lipire si etansare in industria transporturilor si cea navala.
Printre principalii competitori ai companiei se numara companii precum Henkel, Baumit, Weber sau Baumix. Grupul elvetian Sika, cu afaceri anuale de peste 3 miliarde de euro, este prezent in peste 70 de tari si are circa 11.700 de angajati, din care in Romania sunt peste 50 de salariati.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO