Companii

Vânzările de vitamine şi suplimente alimentare s-au triplat într-un deceniu, până la 2,7 mld. lei. Cel mai rapid ritm de creştere al pieţei suplimentelor alimentare şi vitaminelor a fost în 2021, de aproape 18% faţă de anul anterior

Vânzările de vitamine şi suplimente alimentare s-au...

Autor: Georgiana Mihalache

17.12.2022, 11:45 287

♦ Pandemia a fost un motor important de creştere pentru piaţa suplimentelor şi vitaminelor, în încercarea pacienţilor de a-şi creşte imunitatea.

Piaţa vitaminelor şi a supli­men­te­lor alimentare vândute în Ro­mânia a crescut de la 922 mil. lei în 2012, până la peste 2,7 mi­liarde de lei în 2022, ceea ce înseamnă o triplare într-un deceniu, potrivit datelor oferite de compania de cercetare Eu­romonitor International, la solicitarea ZF.

În ultimii trei ani, odată cu debutul pan­demiei, piaţa a crescut constant cu două cifre, iar cel mai bun an pentru vânzările acestor produse a fost 2021, când ritmul de creştere a fost de aproape 18% faţă de anul anterior. Această creştere semnificativă s-a suprapus şi cu cel mai agresiv val al pan­demiei, lucru care a determinat pacienţii să cumpere produse pentru întărirea imu­nităţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO