Companii

Vassilis Chaniotis, Medsana: Am renunţat deliberat la cinci conturi de abonamente pentru că erau neprofitabile. Ne reorientăm către persoanele fizice şi asigurări

Vassilis Chaniotis, directorul general al Medsana: În 2015 vom deschide o clinică în Bucureşti, prin preluare, pentru a intra pe segmentul intervenţiilor de o zi, supraspecializate.

Vassilis Chaniotis, directorul general al Medsana: În 2015 vom deschide o clinică în Bucureşti, prin preluare, pentru a intra pe segmentul intervenţiilor de o zi, supraspecializate.

Autor: Ioana David

13.02.2015, 00:08 1153

Vassilis Chaniotis, directorul general al centrelor medicale Medsana, prima investiţie străină din piaţa locală de servicii medicale, spune că ponderea abonamentelor în cifra de afaceri a companiei a scăzut la 33% în 2014 de la 40% în anul anterior, în con­­diţiile în care compania a renunţat deli­berat la cinci conturi de abonamente, dintre care unul „mare şi de prestigiu“.

„În 2014 am tăiat seg­mentul abonamentelor care nu erau profitabile. Nu vrem să păcălim pe nimeni şi preferăm să păstrăm clienţii care înţeleg diferenţa dintre un abonament premium şi un altul. Segmentul are costuri directe şi indirecte foarte mari, iar preţul a ajuns la jumătate faţă de cel pe care îl aveau când am început“, a firmat Chaniotis într-un interviu acordat ZF.

Şeful Medsana, care a venit în urmă cu aproape 20 de ani în România, pentru a superviza prima clinică pe care grupul din Grecia o deschidea în zona Cotroceni din Capitală, a explicat că pentru a fi profitabil, preţul unui abonament care acoperă 85% din tot ce o persoană ar avea nevoie pe ambulatoriu (inclusiv medicina primară) ar trebui să fie de cel puţin 14 euro pe lună (62 de lei). Ca o comparaţie, el spune că doar preţul unei singure consultaţii este peste acest nivel. El a arătat că Medsana este pregătită să negocieze în creştere preţul abonamentelor sau chiar să rezilieze contractele, dar că nu va schimba produsele cu altele care nu pot livra ceea ce compania se angajează să livreze şi că nu este pregătit nici să piardă bani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO