Companii

VATRA, proiectul gândit de studenţii de la EFdeN, a luat locul 1 la categoria Premiul Publicului şi locul 1 la secţiunea Confort în cadrul olimpiadei caselor solare, Solar Decathlon

VATRA, proiectul gândit de studenţii de la EFdeN, a...

Autor: Roxana Petrescu

28.06.2022, 10:30 366

Cu banii strânşi pe ultima sută de metri, studenţii de la EFdeN şi proiectul lor VATRA au luat primul loc în funcţie de voturile publicului şi s-a clasat pe locul 9 în clasamentul general al Solar Decathlon, cel mai important concurs al caselor solare din lume, desfăşurat anul acesta la Wuppertal, Germania.

Ediţia de anul acesta a Solar Decathlon a fost organizată în Germania, la Wuppertal, în perioada 10-26 iunie, cu susţinerea Ministerului Economiei şi al Mediului din Germania.

Tema a fost regenerarea unui sit existent şi extinderea unei clădiri, la alegere, cu locuinţe. Competiţia globală analizează propunerile studenţilor în funcţie de 10 criterii, de la arhitectură, inginerie şi construcţie, performanţă energetică, accesibilitate, confort, funcţionalitate până la inovaţie. În total, 14 echipe au reuşit să intre în finala competiţiei, printre finaliste numărându-se şi echipa EFdeN. Calificarea României în finala acestei competiţii, pas care presupune transportul casei până la destinaţie şi montarea acesteia într-un timp stabilit, s-a făcut fără ca statul, prin vreo instituţie, să sprijine concret această participare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO