Companii

Cum se vede războiul din Ucraina în lanţurile de supermarketuri din România: În apropierea graniţei cu Ucraina se manifestă o creştere a nivelului cumpărăturilor. Nu sunt probleme de stocuri. Lumea cumpără pentru a oferi refugiaţilor

Jucătorii din comerţul modern spun că activitatea se desfăşoară momentan normal pe piaţa locală, dar toţi ochii urmăresc cu atenţie ce se întâmplă pe scena geopolitică europeană şi mondială.

Jucătorii din comerţul modern spun că activitatea se desfăşoară momentan normal pe piaţa locală, dar toţi ochii urmăresc cu atenţie ce se întâmplă pe scena geopolitică europeană şi mondială.

Autor: Cristina Roşca

07.03.2022, 09:20 490

♦ În urmă cu doi ani, când pandemia începea să îşi arate colţii în Europa, au existat câteva săptămâni de panică în care oamenii au cumpărat pentru stocare, astfel au golit rafturile magazinelor când a fost vorba de conserve, făină sau produse de curăţenie ♦ Această situaţie s-a suprapus şi cu faptul că în lockdown au existat unele întârzieri în transportul de marfă, fapt ce a dus la întreruperi temporare de stocuri ♦ Panica şi factorul psihologic au jucat un rol cheie în acea perioadă, ca de altfel în orice perioadă de criză.

Lanţurile mari de retail spun că nu există momentan probleme cu stocurile şi nici nu se remar­că o schimbare a comporta­men­tului de consum similară celei din primele săptămâni de pandemie. Astfel, românii nu îşi fac stocuri de ali­mente şi bunuri de larg consum nealimen­tare aşa cum se întâmpla acum doi ani.

„În acest moment, nu există probleme cu stocurile în cadrul magazinelor noastre, dar monitorizăm situaţia îndeaproape“, spun reprezentanţii discounterului german Penny, care are în România circa 300 de magazine.

În contextul războiului de la graniţă, în condiţiile în care Ucraina este un important ju­cător din industria agroalimentară şi în pre­zent aceasta nu poate funcţiona normal, în situaţia în care Occidentul a impus nume­roase restricţii Rusiei şi a blocat schimburile comerciale aproape total, ZF a întrebat jucătorii din retail dacă remarcă perturbări ale lanţurilor de distribuţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO