Companii

Cum se vede sfârşitul de an 2019 pentru producătorii de materiale de construcţii: Piaţa va merge bine, pentru că dezvoltatorii vor să-şi încheie proiectele, dar 2020 ar putea aduce o nouă criză. 2019 seamănă mult cu 2007

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Alina-Elena Vasiliu

07.10.2019, 19:40 2130

În primele şapte luni ale anului 2019, construcţiile au avansat cu 26% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

Construcţiile se vor menţine constante în următoarele luni, până la sfârşitul anului, însă 2020 ar putea pune noi probleme antreprenorilor generali şi producătorilor de materiale, în condiţiile în care s-a construit mult în ultima perioadă şi nu totul s-a vândut.

„Piaţa construcţiilor va merge bine până la sfârşitul anului, pentru că există proiecte deja începute care trebuie finalizate. La nivelul întregului an, cred însă că piaţa va înregistra scădere faţă de anul trecut, pentru că, deşi noi suntem pe creştere, sunt multe alte companii aflate pe scădere“, spune Nicolae Neag, director comercial al Siceram Sighişoara, producător de cărămizi şi ţigle ceramice.

Nicolae Neag pune uşoara scădere a unor companii pe seama faptului că vân­­zările de locuinţe nu au evoluat la fel de a­lert precum estimau dezvoltatorii, astfel că acum comenzile pentru produ­că­­­torii de materiale de construcţii stag­nează. „Cred că anul 2020 va aduce o nouă criză, pentru că 2019 este foarte similar cu anul 2007, premergător crizei economice“, mai spune Nicolae Neag.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO