Companii

Vel Pitar, lider în panificaţie, a bugetat investiţii de 20 mil. euro. „România poate să devină un hub pentru produse de panificaţie pe termen lung. Suntem aproape de materia primă, ştim să facem pâine şi tot ce se face din făină.“

Ionuţ Ilie, managing director la Vel Pitar: M-am dezvoltat în interiorul unei  multinaţionale. Corporaţiile au adus know how, procedură, modele de business, disciplină. Am învăţat cu toţii aceste lucruri şi este foarte bine. Antreprenorii români care au reuşit să ducă parametrii de business unde este necesar au crescut şi au ieşit în afara ţării.

Ionuţ Ilie, managing director la Vel Pitar: M-am dezvoltat în interiorul unei multinaţionale. Corporaţiile au adus know how, procedură, modele de business, disciplină. Am învăţat cu toţii aceste lucruri şi este foarte bine. Antreprenorii români care au reuşit să ducă parametrii de business unde este necesar au crescut şi au ieşit în afara ţării.

Autor: Mirabela Tiron

19.06.2024, 17:30 144

Vel Pitar, cel mai mare producător de pâine şi produse de panificaţie, preluat anul trecut de grupul mexican Bimbo, a bugetat pentru acest an investiţii de 20 milioane de euro în dezvoltare şi are în plan diversificarea cu categorii noi de produse.

„Piaţa de pâine în România este uriaşă. Vel Pitar este cel mai mare jucător din domeniu, la distanţă mare de următorii competitori, dar reprezintă 16-18% din piaţa de pâine, o piaţă extrem de fragmentată. Vrem să consolidăm segmentul cu pâinea, care rămâne element central. Este loc de creştere şi de consolidare, dar urmărim diversificarea şi extinderea în categorii noi, cu tehnologie sofisticată“, a spus Ionuţ Ilie, managing director la Vel Pitar, la conferinţa ZF Cei mai mari jucători din economie. El a mai spus că pentru investiţiile în extinderi sau dezvoltări ulterioare sunt bugetate investiţii  de 50-100 mil. euro în funcţie de oportunităţi.

Grupul Mexican Bimbo, cu venituri anuale de peste 20 mld. dolari, a făcut în T1 anul acesta a doua mutare strategică pe piaţa din România, la doar un an după preluarea Vel Pitar, liderul pieţei de panificaţie. Gigantul a cumpărat de la familia lui Siminel Andrei şase fabrici de pâine şi produse de panificaţie.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro