Companii

Velux a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 73 de milioane de lei pe piaţa locală, în creştere cu 16% faţă de anul precedent.

Velux a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 73...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

08.06.2023, 16:30 67

În cazul unei posibile recesiuni în România, ne vom revizui planul de afaceri şi vom reevalua obiectivele în funcţie de noile condiţii economice.

Producătorul danez de ferestre pentru mansardă Velux spune că remarcă o scădere a tranzacţiilor pe piaţa imobiliară, cauzele principale fiind evenimentele geopo­litice, incertitudinea economică şi starea de recesiune.

„Oamenii par mai reticenţi când vine vorba să inves­tească în proprietăţi imobiliare sau întâmpină dificultăţi în obţinerea creditelor ipotecare“, spun reprezentanţii Velux România.

O provocare majoră pentru companie în ulti­mul an a fost reprezentată de creşterea costurilor pen­tru mate­ria­lele de bază, lucru care afectează bugetele de construcţii, du­când la posibile întâr­zieri în implementarea pro­iectelor.

„Predictabilitatea scă­zu­tă este o altă provocare, cau­zată de schimbările frec­vente din politica gu­vernamen­tală locală şi re­glementările fiscale din do­meniul afacerilor. Pen­tru noi, dar şi pentru par­tenerii noştri, investitori şi antreprenori, aceste schim­bări frecvente creează o anumită incertitudine.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO