Companii

Veniturile austriecilor de la Wienerberger în România au ajuns la 105 mil. euro, în uşoară creştere. Producătorul Wienerberger are în România şapte fabrici – patru de cărămizi şi ţigle şi trei de pavele

Producătorul Wienerberger are în România şapte fabrici – patru de cărămizi şi ţigle şi trei de pavele.

Producătorul Wienerberger are în România şapte fabrici – patru de cărămizi şi ţigle şi trei de pavele.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

07.04.2022, 09:30 410

♦ Wienerberger operează pe piaţa locală prin trei companii – Wienerberger, Semmelrock Stein Design şi Tondach România – care avuseseră cumulat, în 2020, afaceri de 101 milioane de euro.

Grupul austriac Wienerberger, cu activitate în producţia de materiale de con­strucţii, prezent pe piaţa locală prin trei firme, a înregistrat în România venituri de circa 105 mi­lioa­ne de euro în 2021, conform datelor din raportul de sustenabilitate al grupului aferent anului trecut.

Wienerberger operează pe piaţa locală prin trei companii – Wiener­berger, Semmelrock Stein Design şi Tondach România – care avuseseră cu­mulat, în 2020, afaceri de 101 mi­lioa­ne de euro, potrivit calculelor făcute de ZF pe baza datelor publice. Astfel, busi­nessul austriecilor în România a crescut anul trecut cu aproximativ 4%.

Activitatea pe piaţa locală este separată în două divizii – Building Solutions (mate­ria­le de con­struc­ţii) şi Piping Solutions (conducte şi ţevi). Astfel, Building Solutions a ge­nerat venituri de 96,6 milioane de euro în 2021, iar Piping Solutions 8,5 mi­lioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO