Companii

Veniturile Tarom au crescut cu 1% la 9 luni, iar pierderile s-au redus

Foto Octav Ganea

Foto Octav Ganea

Autor: Ioan Dornescu

18.11.2013, 19:30 135

Veniturile Tarom au crescut cu 1% în primele 9 luni, la 972 mil lei (221 mil. euro), iar pierderile s-au plasat la 83 mil. lei (19 mil. euro), în scădere cu 30% faţă de perioada similară a anului trecut şi cu 13% sub nivelul propus în planul de management, a anunţat vineri compania.

„Îmbunătăţirea rezultatelor se reflectă în principal prin menţinerea unui echilibru de numerar adecvat şi prin lipsa datoriilor restante către bugetul de stat sau orice alţi parteneri“, se arată într-un comunicat al companiei.

Compania a operat în această perioadă 12.532 de zbo­ru­ri regulate, cu 188 mai puţine decât în aceeaşi pe­rioa­dă a anului trecut, transportând însă cu 2,6% mai mulţi pasa­geri faţă de primele 9 luni din 2012, datorită unei politici de îmbunătăţire a reţelei de rute.

„Este esenţial ca Tarom să îndeplinească obiectivele propuse în planul de management pentru a putea trece pe profit în următorii ani“, a declarat Christian Heinzmann, director executiv-accountable manager al companiei.

Ministerul Transporturilor a revocat recent întreg con­siliul de administraţie al Tarom, în contextul con­flic­tului dintre membrii acestei structuri de conducere şi Hein­zmann.

Noul CA este format din Dante Stein, Manuel Do­nescu, Florin Luca, Bogdan Speteanu şi Răzvan Filipescu. Stein, consilier onorific al premierului, a fost ales pre­şe­din­tele CA, iar Donescu, secretar de stat în cadrul Minis­te­rului Transporturilor, va ocupa funcţia de vicepreşedinte. Dante Stein este fiul fostului proprietar al AutoItalia, im­portatorul mărcilor grupului Fiat în România, care a vândut compania în 2011 către grupul israelian Medi­te­ranean Car Company. Actul adiţional prin care durata mandatului lui Heinzmann a fost scurtată de la 4 ani la 1 an a fost anulat de noii administratori.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO