Companii

Veste proastă în industrie: Producătorul de alumină Alum Tulcea, cu 792 de angajaţi, suspendă producţia din august

Veste proastă în industrie: Producătorul de alumină...

Autor: Mirabela Tiron

30.06.2022, 00:08 1137

Producătorul de alumină Alum Tulcea, controlat de Alro Slatina, va suspenda din august producţia, potrivit planului de activitate. Compania avea 792 de angajaţi la finalul anului trecut. Pe 29  iulie este convocată Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor.

„Costurile de producţie ale Alum au fost grav afectate începând cu luna aprilie 2022 din cauza preţului gazului. (…) În aceste condiţii planul de activitate al uzinei pentru anul 2022 a fost revizuit.  S-a reevaluat numărul de salariaţi care să fie implicaţi direct în activităţile de curăţare instalaţii, mentenanţă/reparaţii, precum şi de continuare a activităţii de cercetare. S-a revizuit organigrama societăţii luând în calcul menţinerea unui nucleu de specialişti din toate departamentele uzinei, pentru a pregăti reluarea activităţii de producţie în momentul în care evoluţia preţurilor la energie electrică şi gaze naturale o va permite”, se arată în planul de activitate al companiei.

Oficialii nu au transmis câţi  angajaţi vor fi păstraţi în „nucleul de specialişti“  şi câţi vor fi disponibilizaţi după suspendarea producţiei.

În planul de activitate se arată că din august până la final de an activitatea de producţie este suspendată.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO