Companii

Vicepreşedinte GeoPost: Piaţa românească de curierat este interesantă, ca poziţie şi potenţial

Vicepreşedinte GeoPost: Piaţa românească de curierat...

Autor: Mediafax

28.08.2016, 10:14 252

Piaţa locală, unde liderul este compania românească FAN Courier, ar putea trece anul acesta de 400 mil. euro, faţă de 370 milioane euro anul trecut, păstrându-şi trendul de creştere de anul trecut, în condiţiile în care economia este în plină dezvoltare, iar companiile şi consumatorii au un buget mai mare de achiziţii, conform DPD.

Şi în acest an motorul pieţei de curierat va fi comerţul online, care reprezintă pentru unele companii mai mult de jumătate din livrări.

În opinia lui Yves Delmas, România este în urma unor ţări precum Marea Britanie, Germania, Franţa sau chiar Polonia la indicatori precum numărul de locuitori care folosesc internetul, care cumpără produse pe internet, numărul de tranzacţii online sau procentul vânzărilor pe internet din totalul vânzărilor retailerilor, indicatori care influenţează în mod direct piaţa de curierat.

"Însă, odată cu creşterea acestor indicatori, vor veni ani buni pentru România. În unele ţări vânzările retailerilor pe internet reprezintă 15% din business, iar în unele ţări doar 2% şi de aceea sunt optimist privind viitorul pieţei de curierat din România", apreciază Yves Delmas .

De exemplu, în Spania comerţul online se apropie de 20 de miliarde de euro, în timp ce în Franţa acesta este 65 de miliarde de euro. Piaţa de comerţ electronic din România a ajuns la 1,86 miliarde de euro, conform estimărilor procesatorului de plăţi online PayU România.

"Piaţa românească este una interesantă, nu doar datorită poziţiei geografice sau dimensiunii ţării, ci şi datorită potenţialului de creştere pe care îl vedem aici, atât pe segmentul B2C, cât şi pe cel al livrărilor internaţionale", a punctat managerul.

Cu toate acestea, piaţa din România este departe de a ajunge ţări precum Polonia, unde aproape a atins un miliard de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO