Companii

Victor Cionga a fost numit preşedintele board-ului Electrica

Victor Cionga a fost o perioadă şi director general al BVB

Victor Cionga a fost o perioadă şi director general al BVB

15.10.2014, 00:05 611

Victor Cionga, 58 de ani, a fost numit în funcţia de preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Electrica, cea mai mare companie locală de distribuţie şi furnizare a energiei electrice, mandatul său fiind valabil până în ianuarie 2016.

„Începând din 1998, Victor Cionga s-a alăturat societăţii Raiffeisen Financial Advisors România, ca director general, iar apoi ca director general adjunct la Raiffeisen Capital & Investment. Victor Cionga are cunoştinţe de guvernanţă corporativă, ocupând pentru o perioadă şi funcţia de director general al Bursei de Valori Bucureşti“, au spus reprezentanţii Electrica.

Din consiliul de administraţie al Electrica mai fac parte Victor Vlad Grigorescu, Cristian Buşu, Arielle Malard de Rothschild şi Michael Adriaan Maria Boersma. Durata mandatului membrilor din consiliul de administraţie este de patru ani.

WikiZF: Profilul companieiElectrica

Electrica a fost listată la Bursa de Valori Bucureşti în iulie. Prin această operaţiune statul, prin Departamentul pentru Energie, a rămas cu 49% din acţiunile companiei. Al doilea cel mai mare acţionar este Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, cu o participaţie de 8,6%, potrivti Mediafax.

Compania distribuie energie în trei regiuni din ţară, Transilvania Sud, Transilvania Nord şi Muntenia Nord, fiind cel mai mare distribuitor de energie din România după numărul de clienţi.

În primele şase luni ale anului, Electrica SA a raportat venituri de 2,3 miliarde de lei (516,6 milioane de euro), cu 12% mai mici comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Compania a înregistrat în primul semestru un profit net de 197 de milioane de lei (44 milioane de euro), cu 6% mai redus faţă de perioada similară din 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO