Companii

Victor Răcariu, Glovo: Piaţa de livrări va ajunge la 1 mld. euro în 2022 - 2023. Ca orice alt retailer, şi noi ne-am îndreptat către distribuitori, pentru a obţine cele mai bune avantaje

Victor Răcariu, regional general manager, SEE Glovo: Plănuim să deschidem Glovo în alte 20 de oraşe şi să adăugăm circa 2.000 de parteneri noi în aplicaţie.

Victor Răcariu, regional general manager, SEE Glovo: Plănuim să deschidem Glovo în alte 20 de oraşe şi să adăugăm circa 2.000 de parteneri noi în aplicaţie.

Autor: Cristina Roşca

13.09.2021, 00:07 1059

♦ Executivul estima la începutul lui 2021 că pragul de 1 mld. euro va fi atins de piaţa de delivery chiar în acest an, însă acum el amână acest moment semn că avansul din primul an de pandemie s-a temperat ♦ Cele patru mari companii de livrări din România, respectiv Glovo, Bringo, Tazz by eMAG şi FoodPanda, au adunat anul trecut afaceri de aproape 240 de milioane de lei (aproape 50 mil. euro), după creşteri ce variază între 113% şi 872% ♦ Glovo e liderul detaşat al pieţei, cu afaceri de 167,5 mil. lei (34 mil. euro) în 2020, plus 417%.

Victor Răcariu, regional general manager pentru regiunea SEE (Europa de Sud-Est) în cadrul Glovo, estimează că până la finalul anului, platforma de livrări va tranzacţiona bunuri în valoare de aproximativ 250 de milioane de euro. El nu oferă cifre privind evoluţia faţă de 2020, dar spune că există o creştere a businessului Glovo faţă de anul anterior.

Valoarea bunurilor tranzacţionate de platforma de livrări e diferită de cifra de afaceri a companiei. Mai exact, Glovo este intermediar de cele mai multe ori, livrând clienţilor produsele pe care aceştia le comandă de la retaileri sau jucători HoReCa. În acest caz, Glovo încasează un procent din valoarea tranzacţiei de la partenerii-companii. Conform celor mai recente date ZF, în cazul comenzilor de la restaurante sau cafenele procentul varia de la 15 la 30% pentru companiile de livrări din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO