Companii

VIDEO. Conferinţa ZF Digital ‘19. CEO Orange România: Modul în care ANCOM a scris caietul de sarcini supune unui risc major evaluarea „perlei coroanei“ din licitaţia 5G

Autor: Adrian Seceleanu

21.10.2019, 20:02 171

ANCOM nu a răspuns încă industriei la mai multe întrebări legate de licitaţia 5G – inclusiv în legătură cu cerinţele de securitate ale reţelelor, a declarat Liudmila Climoc, CEO al celui mai mare jucător de pe piaţa locală de comunicaţii.

Obligaţia de a acoperi Româ­nia integral cu servicii de comunicaţii mobile prin 5G, introdusă de Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) în caietul de sarcini al licitaţiei prin care statul va scoate la vânzare spectrul radio necesar dezvoltării tehnologiei, riscă să provoace o deteriorare a valorii pentru ceea ce ar trebui să fie „perla coroanei“ din cadrul competiţiei, respectiv licenţa radio din banda de 700 MHz, a declarat Liudmila Climoc, CEO al Orange România, liderul pieţei locale de teleco­municaţii după venituri, profit şi numărul de clienţi, în cadrul conferinţei ZF Digital ’19.

În condiţiile în care operatorii încă nu acoperă nici acum integral România cu reţelele în tehnologii mai vechi, este surprinzător că ANCOM a pus o asemenea condiţie în caietul de sarcini pentru infrastructura 5G, care presupune instalarea unui număr şi mai mare de antene şi de fibră optică, a transmis printre rânduri liderul Orange.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO